.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

86ο Όπεν Αμπελοκήπων

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 αρχίζει το 86ο Όπεν Αμπελοκήπων
με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων,
με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο, Δευτέρα &
Τετάρτη, από 5 - 21/4/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ,
Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές,
στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο,
ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών
και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Ηλία Πατρινό, τηλ. 6937060720,στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email
soa@otenet.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html
Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο,
έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την
Δευτέρα 7 Απριλίου, στις 5.30 μ.μ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Russian Club Chess Championship

Russian Club Chess Championship is taking place in Dagomys, Sochi (Russia) from 1 to 14 April 2008. This championship is the strongest in the history of the Russian team competitions. The tournament system is round robin. First four teams will have the right to participate in the European Club Cup 2008. There is a restriction in the championship to the ``legionnaires`` - each team is allowed to state no more than three foreigners.
The participants are as follows: 1. ``Finek-Gazprombank`` (St. Petersburg), 2. ``SHSM`` (Moscow), 3. ``The Economist - SGSEU-1``(Saratov), 4. ``Ekomist - SGSEU-2`` (Saratov), 5. ``Shatar-Metropole`` (Buryatia), 6. ``64`` (Moscow), 7. ``Tomsk-400`` (Tomsk), 8. ``The South Ural`` (Chelyabinsk), 9. ``Polytechnic`` (Nizhny Tagil), 10. ``TPS-Saransk`` (Saransk), 11. ``Ural`` (Ekaterinburg), 12. ``Spacio-Swiss`` (Moscow).



II Ruy Lopez International Chess Festival

The Second Edition of the International Festival Ruy Lopez will be held in the city of Merida from 4 to April 13, 2008, organized by the City of Merida, the Association Ruy Lopez and the Club Linex-Magic in the headquarters of the Parliament of Extremadura (Assemblea de Extremadura) which will be celebrating its 25th anniversary.
All the relevant information about the Festival can be found on the Official site (Spanish)

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ, 19-21 Απριλίου 2008

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων του Porto Carras, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί το φετινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου!
Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις λήγει σε μερικές μέρες και αναμένονται πάνω από 600 συμμετοχές στο Σχολικό Πρωτάθλημα (ατομικό και ομαδικό) αλλά και στο Ανοικτό Μαθητικό Τουρνουά που θα διεξαχθεί παράλληλα. Η αναλυτική προκήρυξη των αγώνων και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής έχουν ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, link:
www.chessfed.gr/declarations/declarations153.htm
Το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού διεξάγεται σε ετήσια βάση και είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Αγωνίζονται μαθητές και μαθήτριες που έχουν προκριθεί από περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα και υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 παιδιά συμμετείχαν φέτος στους προκριματικούς σχολικούς αγώνες όλων των περιοχών!

Παράλληλα με το Σχολικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και open μαθητικό τουρνουά, σε 3 ηλικιακά γκρουπ, για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων που δεν θα αγωνιστούν στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Άγγελο Τζερμιαδιανό, τηλ. 6977973587 και 6942956218 (ώρες 6-9 μμ) ή στο email
skakiskoa@gmail.com Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία φιλοξενίας για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και για τους γονείς τους!









Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Σ.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5-7 & ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ 10-2

Συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 29/30 το Πρωτ/μα της Β΄Εθνικής, με τον αναβληθέντα αγώνα να ανοίγει την αυλαία το Σάββατο το απόγευμα στην έδρα του ΣΟ Αιγάλεω με την ομώνυμη ομάδα.
Μετά από συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στις 11 το βράδυ (με την νίκη του Κ. Στούμπου επί του Παπακοσμά και ενώ εκέινη τη στιγμή το αποτέλεσμα ήταν 6-5 υπέρ μας) η ομάδα μας πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη με το τελικό 7-5. Το αποτέλεσμα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού επιτεύχθηκε απέναντι σε μια παραδοσιακά ισχυρή ομάδα που κάθε χρόνο δίνει το παρών στους αγώνες μπαράζ ανόδου στην Α΄Εθνική.
Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν ασφαλώς η συμμετοχή του κοινοτικού μας Σκακιστή Nikolov Momchil στην πρώτη σκακιέρα, η οποία μας επέτρεψε να πετύχουμε στις 5 ανδρικές σκακιέρες επιμέρους σκορ 3.5-1.5 υπέρ μας.
Το εξαιρετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την άνετη νίκη εις βάρος του Ιλίου με 10-2 που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα μας φέρνει μόνους πρώτους επικεφαλής του ομίλου με τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Πέρσι την ίδια περίοδο στην πρώτη μας συμμετοχή στην κατηγορία δίναμε έναν δύσκολο αγώνα για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Φέτος και με βάση την εώς τώρα αγωνιστική μας παρουσία έχουμε πλέον μεγάλες πιθανότητες να καταλάβουμε μία από τις δυο προνομιούχες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου για την άνοδο στην Ά Εθνική.
Η ομάδα μας είναι καλά προετοιμασμένη με αθλητές που μπορούν και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν αφού κάθε αγώνας από εδώ και πέρα θα είναι ένας μικρός τελικός ανεξαρτήτου δυναμικότητας του αντιπάλου.
Την ερχόμενη Κυριακή για την 4η αγωνιστική αντιμετωπίζουμε τον ΣΟ Ζωγράφου με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα μας διατηρήσει επικεφαλής του ομίλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ vs ΑΙΓΑΛΕΩ
Οι "συμμετέχοντες" γονείς & ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ vs ΙΛΙΟ (ο Nikolov Momchil αριστερά)

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ