.

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ

Πεντακόσιοι περίπου σκακιστές και σκακίστριες αγωνίστηκαν στο φετινό Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών, το οποίο διεξήχθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2008.
Ο Σεργκέι Τιβιάκοβ (GM 2634, Ολλανδία) στους άνδρες και η Κατερίνα Λαχνό
(GM 2479, Ουκρανία) στις γυναίκες κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης για το 2008, αφού τερμάτισαν μόνοι πρώτοι με 8.5 βαθμούς σε 11 αγώνες.
Στα μπαράζ για την ανάδειξη του αργυρού και χάλκινου πρωταθλητή Ευρώπης, υπερίσχυσαν τελικά, στους μεν άνδρες, οι Σεργκέι Μοβσεσιάν (GM 2695, Σλοβακία) και Σεργκέι Βολκόβ (GM 2633, Ρωσία) αντίστοιχα, ενώ στις γυναίκες οι Βικτόρια Τσμίλιτε (IM 2466, Λιθουανία) και Άννα Γιουσένινα (IM 2474, Ουκρανία) αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου κέρδισε τελικά τη μάχη των μπαράζ για την πρόκριση, υπερισχύοντας του αντιπάλου του Βάιντα Λεβέντε (GM 2582, Ρουμανία) με 2.0-1.0, ενώ η Έλενα Ντέμπο, η οποία είχε ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση λόγω θέσης, δεν κατάφερε να επικρατήσει της αντιπάλου της Τσμίλιτε στα μπαράζ για τα μετάλλια. Προκριθέντες για το Παγκόσμιο Κύπελλο (23 παίκτες): Tiviakov Sergei, Movsesian Sergei, Volkov Sergey, Tregubov Pavel V, L'Ami Erwin, Vachier-Lagrave Maxime, Grachev Boris, Baklan Vladimir, Kryvoruchko Yuriy, Nyback Tomi, Sutovsky Emil, Laznicka Viktor (οι 12 πρώτοι της τελικής κατάταξης), συν οι 11 νικητές στα μπαράζ για την πρόκριση: Pavasovic Dusko, Efimenko Zahar, Papaioannou Ioannis (GRE), Khalifman Alexander, Najer Evgeniy, Andreikin Dmitry, Sargissian Gabriel, Gustafsson Jan, Fressinet Laurent, Smirin Ilia, Bologan Viktor. Προκριθείσες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών
(14 παίκτριες): Lahno Kateryna, Cmilyte Viktorija, Ushenina Anna, Zhukova Natalia, Mkrtchian Lilit, Skripchenko Almira, Dembo Yelena (GRE), Cramling Pia, Pogonina Natalija, Muzychuk Anna, Stefanova Antoaneta, Dzagnidze Nana (οι 12 πρώτες της τελικής κατάταξης), συν οι 2 νικήτριες στα μπαράζ για την πρόκριση: Danielian Elina, Lomineishvili Maia.
(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΕΣΟ).
Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις επιδόσεις όσων συμμετείχαν στους αγώνες ανάμεσα σε αυτούς και των δικών μας NIKOLOV & LUPULESCU .


O Λιλλιπούτειος Alexander Monev και ο Nikolov Momchil
Μαστροβασίλης & Παπαιωάννου


Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-8,ΝΙΚΗ-ΠΡΩΤΙΑ

Ακόμα μία νίκη για την 6η αγωνιστική, αυτή τη φορά εις βάρος του ΣΟ Παράδεισου στο Μαρούσι με σκόρ 8-4 που δεν μας εξασφάλισε απλά την συμμετοχή μας στα Μπαράζ αλλά και την Πρώτη θέση του ομίλου μετά την ήττα του Παπάγου από το ΔΗΚΕΠ.
Μία στροφή λοιπόν πρίν από την λήξη του φετινού Πρωταθλήματος πετύχαμε κάτι που για αρκετούς έμοιαζε αδύνατον, να είμαστε παρόντες το Σεπτέμβριο στους αγώνες με σοβαρό πλεονέκτημα πλέον για την άνοδο στην Ά Εθνική.
Όσοι ασχολούνται με το τμήμα από το 2003 γνωρίζουν πως δεν φτάσαμε τυχαία εδώ. Στο "παρασκήνιο" υπάρχει οργάνωση στη λεπτομέρεια, αγωνιστικός προγραμματισμός, επιμέρους στόχοι και φιλοδοξία να είμαστε πρώτοι.
Σε ένα άθλημα ή αγώνισμα (όπως και να το χαρακτηρίσεις) που είναι αυστηρά προσωπικό πετύχαμε να επικρατεί ομαδικό πνεύμα από όλους (ακόμα και από τον κοινοτικό αθλητή μας) που μεταφράστηκε στην διάρκεια των αγώνων από ένταση μαχητικότητα και πίστη, γι αυτό θα ήταν και άδικο να αναφερθόυμε σε κάποιους αθλητές αφού όλοι ουσιαστικά συμμετείχαν σε αυτό το επίτευγμα.
Απομένει μία αγωνιστική που για όλους μας θα έχει την ίδια αξία και σημασία που είχαν και οι προηγούμενες, μοναδικός στόχος να κλέισουμε με νίκη την σπουδαία φετινή μας πορεία.
Ι. & Κ. Ασημακόπουλος, και ο Nikolov Momchil


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ