.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΛΒΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΡΕΚΟΜΠΑ

Επι θύραις βρίσκεται η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ποδοσφαιρική ιστορία του Πανιωνίου.
Ο Ουρουγουανός μπαλαδόρος το όνομα του οποίου προκαλέι ίλιγγο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Ελλάδας, όπως όλα δείχνουν θα φοράει σύντομα την Κυανέρυθρη φανέλα.
Τώρα αν κάποιος μας πει τη σχέση έχει ο ΡΕΚΟΜΠΑ με το Σκακιστικό blog θα υπενθυμίσω ότι είμαστε τμήμα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ και κάθε επιτυχία του Συλλόγου επηρεάζει θετικά όλους μας.
(του χρόνου αν τελικώς αγωνιστούμε στην Α΄μου φαίνεται ότι θα πρέπει να φέρουμε κανα παιχταρά)












Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Σκάκι στον Sentra FM 103,3

Άρχισε να εκπέμπει ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός Sentra FM 103,3. O σταθμός ανήκει στον εκδοτικό όμιλο “Πήγασος” (εφημερίδες Έθνος, Hμερησία, Goal News, κλπ) και στελεχώνεται από πολύ γνωστούς δημοσιογράφους. Από το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο, 10-11 το πρωί, ο σταθμός θα εκπέμπει τη σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” με παραγωγό και παρουσιαστή το Χρήστο Πιλάλη.

Σε κάθε εκπομπή θα παρουσιάζονται θέματα γύρω από την ελληνική και ξένη σκακιστική ειδησεογραφία, την ιστορία του σκακιού, το προφίλ κορυφαίων Ελλήνων ή ξένων σκακιστών, την παιδαγωγική αξία του σκακιού, το σκάκι και τις νέες τεχνολογίες, το σκάκι και τις τέχνες (κινηματογράφος, ζωγραφική, ποιήματα, κλπ), ανέκδοτα γύρω απ΄το σκάκι, κ.ά.

Σχεδόν σε κάθε εκπομπή θα υπάρχει ένας φιλοξενούμενος σκακιστής ή σκακίστρια που θα καλείται να σχολιάσει σκακιστικά θέματα. Η εκπομπή θα είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις ακροατών. Επίσης θα δίδονται χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις δυνατότητες που υπάρχουν για να παίξει κάποιος σκάκι (αγωνιστικό, προπονήσεις).

Στην πρώτη εκπομπή (6/9) φιλοξενούνται ο Γαβριήλ Χαντάτ (έφορος σκακιού του Πανιώνιου) και η πρωταθλήτρια Ελλάδος WGM Μαρίνα Μακροπούλου.


16ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι ¨Τιμή στην Εθνική Αντίσταση"

Με διπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Νίκαια το 16ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση", που είναι αφιερωμένο στο μπλόκο της Κοκκινιάς της 17ης Αυγούστου 1944, και διοργανώθηκε από τον ΟΦΟΝ, το Δήμο Νίκαιας και τον «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ.

Συγκεκριμένα ισοβάθμησαν με 7,5 βαθμούς σε 9 γύρους ο GM Γιάννης Νικολαΐδης και ο ΙΜ Nikoloz Managadze, με το Νικολαΐδη να παίρνει την πρώτη θέση για τρίτη φόρα στην ιστορία του τουρνουά.
Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Πειραιά κ. Μαρωνίτης, ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Μπενετάτος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Ο. κ. Νικολόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. κ.κ. Βαζελάκης, Σκυριανόγλου, Ανδρώνης, ο έφορος ανάπτυξης της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Σπυρακόπουλος καθώς και πλήθος σκακιστών και γονέων.

Νικητές κατά κατηγορία αναδείχθηκαν:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: GM Νικολαΐδης Ιωάννης7.5 β., ΙΜ Managadze Nikoloz 7,5 β., IM Dobrev Nanko 7β. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: WFM Nikolova, WFM Videnova, WFM Πετράκη
ΝΕΩΝ (-20) : IM Ronchetti, Γκούμας Γ., Enchev
ΠΑΙΔΩΝ(-16) : Αγγελής, Δούνης, Φίλιππας
ΠΑΙΔΩΝ(-14) : Σανδαλάκης, Φράγκος, Μεγαλιός
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-12) : Μιχελάκος, Λιοδάκης, Ζέππος
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-10) : Παπαδόπουλος Γ., Κούρκουλος, Καλογερής
ΝΕΑΝΙΔΩΝ (-20) : Οικονομοπούλου, Παγάνογλου, Αγγελή
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (-16) : Φράγκου Ε., Κουτσογιαννοπούλου, ΣελιανίτηΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (-14) : Ανδρώνη Κ., Ασβεστοπούλου, Μαλικέντζου
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-12) : Τσουκαράκη, Ανδρώνη Δ., Καφώρου
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-10) : Σαλαχίδη Ρ., Ηλιοπούλου, Πραματευτάκη Α.
ΜΙΝΙ(-8 ) : Παπαγεωργίου, Ανθόπουλος, Παπαδόπουλος Α.
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (γεν.<1948)>
1ος ΝΙΚΑΙΩΤΗΣ: Σιγάλας .
Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Δήμαρχο και τους εργαζόμενους στο Δήμο Νίκαιας, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Η τελική βαθμολογία, η βαθμολογία στις ειδικές κατηγορίες, παρτίδες, στατιστικά κλπ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.fysiolatris.net/
Από πλευράς Πανιωνίου αγωνίστηκαν οι: Κωστής Στούμπος 6β. Γιάννης Ασημακόπουλος 5β. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος 5β. Γιάννης Πουλόπουλος 4,5β. Βύρων Αρναούτογλου 4β. και Αικ. Πουλοπούλου 2β.
Φώτο από το χώρο των αγώνων


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ