.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

My Brilliant Brain - Make me a Genius

Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 47 λεπτών του National Geographic προβλήθηκε σε πάνω από 100 χώρες, τα γυρίσματα του σε Νέα Υόρκη Βουδαπέστη και Λονδίνο διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο.

Θέμα του η ζωή της Susan Polgar και ειδικότερα η επιστημονική άποψη του πατέρα της που επηρέασε καθοριστικά τα βήματα της κόρης του καθώς και αναλυτικές μελέτες πάνω στις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου σε σχέση με το σκάκι, το τρόπο λειτουργίας του και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα.


Είναι πραγματικά εξαιρετικό και σας προτείνουμε να το δείτε οπωσδήποτε εφόσον βέβαια έχετε καλή γνώση της Αγγλικής.

Μην παραλέιψετε με τίποτα να δείτε τα τελευταία 7 λεπτά...


http://video.google.com/videoplay?docid=-6378985927858479238


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΟ ATOMIKO ΕΑΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Τριανδρίας
Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Τριανδρίας
Όμιλος Σκακιστών Τριανδρίας (Ο.Σ.ΤΡΙΑ.)
Σκακιστική παρέμβαση Τριανδρίας (ΠΑ.Τ.)

Aπό 21-4-2009 έως 26-4-2009

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ : Το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Τριανδρίας (Γυμναστηρίου 2), Λεωφορεία: Νο30 και Νο37 στάση Γυμνάσιο Τριανδρίας, Νο17 στάση Δημαρχείο, Νο14 στάση Λιόλιος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση. Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE & ΕΣΟ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εφόσον οι εγγραφές γίνουν έως και την Μ. Τετάρτη 15/4, τα παράβολα συμμετοχής για σκακιστές κάτω των 16 ετών είναι 15 € και για σκακιστές άνω των 16 ετών είναι 20€. Μετά τις 15/4, οι εγγραφές θα είναι 25 και 30 Ευρώ αντίστοιχα.
Σκακιστές με ELO άνω 2100 (σκακίστριες 1800) και ΑΜΕΑ, χωρίς παράβολο.
Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση www.pat.gr


Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΝΕΑΝΙΚΟ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Συνεχίστηκε αυτή την Κυριακή το Κύπελλο Αττικής με την φάση των 32 ομάδων και αντίπαλο τον ΣΟ Καλλιθέας.
Νίκη πρόκριση στον επόμενο γύρο πέτυχε η ομάδα μας με περιπετειώδη τρόπο και σκορ 2-1,5.
Τελικά κάθε Κυριακή έχουμε και ένα περίεργο περιστατικό αυτή την φορά όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα η Καλλιθέα αγωνίστηκε με μια κενή.
Συγκεκριμένα η Μαριάνα Στεφανίδη που αγωνιζόταν στην τέταρτη σκακιέρα έφτασε στον χώρο των αγώνων λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Με δεδομένο την έναρξη των παιχνιδιών στις 10.30 βάσει της προκήρυξης μηδενίστηκε (είχε παρέλθει μία ώρα από την έναρξη).
Η ατυχία για την Καλλιθέα ήταν ότι ο Γκέσος κέρδισε στην πρώτη σκακιέρα τον Ανδρέα Κοφίδη ο Αγγελής τον Παπαδάτο στην δεύτερη και παρόλα αυτά αποκλείστηκε αφού ο Πανταζόπουλος κέρδισε στην τρίτη τον Σπύρο Κοφίδη και έσωσε την παρτίδα για τον Πανιώνιο.

Στο Μικτό Νεανικό είχαμε όπως αναμενόταν μια εύκολη νίκη με 5,5-0,5 σε βάρος του ¨Θωμά Αγίου Γεωργίου¨ ενώ και οι τρείς ομάδες των παμπαίδων πέτυχαν ισάριθμες νίκες με αντιπάλους κατα σειρά το ΔΗΚΕΠ, την Εστία Ν. Σμύρνης και τον ΑΟ Απόλλων.
Σε αναμονή λοιπόν των κληρώσεων ειδικά στο Κύπελλο αφού μια ευνοική κλήρωση κρίνει κατά πολύ τη πορεία της ομάδας μέχρι το Φάιναλ Φορ.



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ