.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

Με προσωπική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Μακρόπουλος έβαλε τέλος στην φιλολογία και παραφιλολογία που αναπτύσεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή την Διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Από 5 εώς 11 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθεί στο Περιστέρι το φετινό Πρωτάθλημα με διοργανωτές την
ΠΣ Περιστερίου, τον Δήμο Περιστερίου και την ΕΣΟ.
Το τουρνουά θα διαρκέσει 7 γύρους με δικαίωμα συμμετοχής 34 ομάδων από 12μελή σύνθεση.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα γίνουν μέχρι 15 Μαίου και οι δηλώσεις ξένων και κοινοτικών αθλητών μέχρι 21 του ίδιου μήνα.
Ασφαλώς περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.


Σε ότι αφορά τον Πανιώνιο προφανώς και θα δώσουμε κανονικά το αγωνιστικό παρών όπως άλλωστε είχαμε προγραματίσει να το πράξουμε σε οποιαδήποτε σημείο
της Ελλάδος και αν αυτό γινόταν.
Ωστόσο την διαφωνία μας σχετικά με την φιλοσοφία και την τεχνική αυτού του συστήματος την έχουμε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο με έγγραφο τρόπο,
χωρίς καν να αγωνιζόμαστε στην Α΄χωρίς δηλαδή ίδιο συμφέρον.


Τα λέω αυτά γιατί όσοι σήμερα διαμαρτύρονται το κάνουν εκ των υστέρων και αφού πλέον διαπιστώνουν ότι αυτή η Α΄Εθνική θίγει τα σωματειακά τους συμφέροντα. Είναι άλλωστε κανόνας στην Ελλάδα να σιωπούμε όταν οι συνθήκες μας ευνοούν και να φωνάζουμε όταν αυτές μας αγγίζουν αρνητικά.

Υπενθυμίζω ότι η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με αυτές τις παραμέτρους δεν προέκυψε από παρθενογέννηση αλλά προφανώς από τις ιδέες και τις απόψεις όλων όσων το σχεδίασαν και αργότερα το ενέκριναν, άρα τα σωματεία δεν είναι άμοιρα ευθυνών.

Την επόμενη της 11 Ιουλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο Πρωτάθλημα αυτό του 2011 αφού είναι ξεκάθαρο ότι το σημερινό σύστημα κλείνει οριστικά την βραχύβια ζωή του με την φετινή διοργάνωση στο Περιστέρι.


Όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση του ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους στο μυαλό τους ότι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ & ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ σκάκι δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο "καράβι" και μετά ας μας ενημερώσουν για να αποφασίσουμε σαν Σύλλογος προς ποιά κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Κυριακή του Θωμά, τέλος οι διακοπές των εορτών και επάνοδος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στα ομαδικά Αττικής είχαμε τους αγώνες του 2ου γύρου με τα εξής αποτελέσματα για τις ομάδες μας:

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ-14
2ος γύρος (11.4.2010)
ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α' : 1 - 3
ΔΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Β' : 1,5 - 2,5
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ' - bye : 2,5 -
ΠΡΟΟΔΟΣ Ν. ΒΟΥΤΖΑ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Δ' : 3,5 - 0,5


ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ-10
2ος γύρος (11.4.2010)
ΣΟ ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : 0 - 4

Την επόμενη Κυριακή συνεχίζουμε δυνατά με δυσκολότερους αντιπά
λους και στόχο τις πρώτες θέσεις.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα ολοκληρώθηκε το 5 εαρινό νεανικό τουρνουά του Αιγάλεω με συμμετοχή πέντε παιδιών από τον Πανιώνιο με την Μυρτώ Μπούζα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα κορίτσια κάτω των 10.

Στο Πασχαλινό τουρνουά της Πνευματικής Στέγης ο Δαίδαλος τερμάτισε με 3
,5β. κατά την γνώμη μου όχι ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών, ο Θανάσης το ¨παράτησε¨ στη μέση ενώ ο Στέφανος λόγω ασθένειας δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει.

Την Τρίτη 13 Απριλίου ξεκινά το τουρνουά «Άνοιξη 2010» που διοργανώνει Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές/στριες με διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 1900.
Πληροφορίες http://sonf.gr/index.php/first/ShowArticle/001/3775/4/10

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 αρχίζει ανοιχτό τουρνουά Κάππα-44 με ελβετικό σύστημα 7 γύρων με εθνική και διεθνή αξιολόγηση, που ολοκληρώνεται στις 10/5. Θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (σύστημα 90΄+30΄΄) στην έδρα του Σ.Ο.Καλλιθέας, Λυκούργου 50.
Δηλώσεις συμμετοχής στην αίθουσα αγώνων και στα τηλέφωνα: κ. Πολυζώης Ντελής, 693-4574005, κ. Νίκος Κουκίδης, 697-3809786 και κ. Νίκος Κούρκουλος, 210-9514312(ώρες γραφείου).
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://kappachess.wordpress.com

Στις 15/4 ξεκινά και το Τουρνουά του ΣΟ Περιστερίου πληροφορίες στο www.soperisteriou.gr

Τις κακίες μου τις άφησα για το τέλος.

Δώδεκα ομάδες αν δεν κάνω λάθος της Βορείου Ελλάδος εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι.
Επί της ουσίας τώρα, στο κείμενο αυτό ανακαλύπτουν την Βόρεια Αμερική γιατί η Νότια ανακαλύφθηκε τον προηγούμενο αιώνα...

.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ