.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

NIKOLOV MOMCHIL

Ο "πρόεδρος" μας ο Νίκος μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν ανέφερα τίποτα για τον Momchil ( μόνο για τον Lupu γράφεις) που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Ατομικό Πρωτάθλημα Βουλγαρίας σε ισοβαθμία με τον Delchev.

Ο Momchil έχει συμπληρώσει ήδη τρία χρόνια στην ομάδα μας και δεν είναι απλό όνομα σε μια κατάσταση αθλητών αλλα ουσιαστικό μέλος του Πανιωνίου.
Την πρώτη χρονιά του στην Ελλάδα άκουσα διάφορες ¨εξυπνάδες¨ γα την δυναμικότητα του από τους ειδήμονες που κυκλοφορούν.

Σήμερα με τρέχον rating 2585 δεν είναι απλά αξιόλογος σκακιστής αλλά με την παρουσία του αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε κύριος με κεφαλαία.
Αν και αμοιβόμενος ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε ως περιπλανώμενος μισθοφόρος σε αντίθεση με πολλούς Έλληνες που αν και αρκετά κατώτερης δυναμικότητας ζητάνε ότι ¨νάναι¨ και ότι ¨προλάβουν¨ για να μην συνεχίσω με άλλες περίεργες απαιτήσεις που έχω ακούσει.

Ο δύο κοινοτικοί αθλητές μας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν θα συμμετάσχουν με την ομάδα μας στο Φετινό Πρωτάθλημα (ακόμα περιμένουμε την προκήρυξη).
Έστειλαν όμως και οι δύο τις ευχές τους στην ομάδα για καλή πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα.

Όπως είναι γνωστό την μία θέση θα καλύψει φέτος για πρώτη φορά ο Πέτρος (Peter)
ενώ έχουμε εκδόσει το δελτίο και του δεύτερου το όνομα του οποίου εκτός από εμένα γνωρίζει μόνο ο Πρόεδρος (Νίκος).

Αμφότεροι έχουν ήδη τα αεροπορικά εισιτήρια στα χέρια τους, για την ταυτότητα του δεύτερου θα προσθέσω μόνο ότι ο Ιστορικός θα παρουσιάσει στο Πρωτάθλημα την νεότερη ομάδα σε μέσο όρο ηλικίας πιθανότατα (θα το ελέγξω) την νεότερη που αγωνίστηκε ποτέ στην Ά Εθνική.

ο Peter σε πρόσφατο τουρνουά


από το ίδιο τουρνουά στην σκακιέρα ν.9

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

1ο Διεθνές Σκακιστικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κέρκυρα, 18-27 Ιουνίου 2011

Το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πανέμορφη Κέρκυρα από 18 - 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Marbella, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. To Φεστιβάλ διοργανώνει η εταιρία Artifex και υπόσχεται να αποτελέσει ένα αξέχαστο πολυπολιτισμικό σκακιστικό γεγονός!

Πρόκειται για μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση που συνδυάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σκακιστικών αγώνων με σημαντικά έπαθλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Ομιλίες με συζήτηση, σεμινάρια, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ολοήμερη τουριστική περιήγηση του νησιού, συναυλίες, θεματικές βραδιές, ειδικά θεματικά δείπνα, όπως Κινεζικό, Αρχαίο Ελληνικό και Σκακιστικό, συνθέτουν ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και συναρπαστικό.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη, όπως εργαστήρια τοπικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα μπριτζ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του σκακιού, να παίξουν συναρπαστικά παιχνίδια στον παιδότοπο και στην πισίνα, να διαγωνιστούν αλλά και να δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους διασκεδάζοντας.

Διοργάνωση: Artifex

Πληροφορίες-εγγραφές: τηλ. 210 6896770, 210 6896775, www.artifex.gr και http:// www.chessculturalfestival.com

Αναλυτικά το πρόγραμμα: http://www.chessculturalfestival.com/NGR/programma.html



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ