.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΕΣΟ-ΕΣΣΚΕ

Παραθέτω όπως έλαβα στο email μου την ανακοίνωση της ΕΣΣΚΕ γιατί πρέπει να ακούγονται χωρίς λογοκρισία όλες οι απόψεις είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΣΚΕ

Πριν δύο χρόνια, σκακιστικά σωματεία από γειτονικούς νομούς, προέβησαν στη δημιουργία της ΕΣΣΚΕ με βάση τον αθλητικό νόμο, το καταστατικό και τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική τους ιδιαιτερότητα και έχοντας ως μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του σκακιού στην περιοχή . Το καταστατικό εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 από το πρωτοδικείο της Λαμίας, που αποτελεί και την έδρα της Ένωσης. Έγιναν οι αρχαιρεσίες με την παρουσία όλων των αντιπροσώπων των σωματείων και εκλέχθηκαν τα όργανα διοίκησης της ΕΣΣΚΕ, ΔΣ, ΤΕΔ, Εξελ. Επιτροπή κλπ.
Στη συνέχεια ενημερώσαμε και επίσημα την Ομοσπονδία, η οποία βέβαια το ήξερε από μήνες πριν, (αν είναι δυνατόν να μην γνώριζε η ομοσπονδία ότι τα σωματεία ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας προσπαθούν να δημιουργήσουν Ένωση) καταθέτοντας πλήρες ενημερωτικό φάκελο με επικυρωμένα αντίγραφα. Η κατάθεση του φακέλου δεν είχε το νόημα ούτε της έγκρισης, ούτε της αναγνώρισης, αλλά απλώς μιας επίσημης ενημέρωσης, σεβόμενοι το θεσμό της ομοσπονδίας των σκακιστικών σωματείων. Η Ομοσπονδία μας δεν έχει δικαιοδοσία να αναγνωρίζει ή να εγκρίνει ενώσεις. Πουθενά δεν υπάρχει στο καταστατικό της τέτοια αναφορά. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο φάκελος κατατέθηκε απλά για να ενημερωθεί η ΕΣΟ ότι λειτουργεί Ένωση στην περιοχή μας και να τροποποιήσει εκεί όπου απαιτείται το αγωνιστικό της πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας την Ένωσή μας όπως καθορίζει ο αθλητικός νόμος και το ίδιο το καταστατικό της.

Με έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας έθεσε σε ψηφοφορία το θέμα της δήθεν «αναγνώρισής» μας, ενέργεια αυθαίρετη, παράτυπη και παράνομη. Δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα η Ομοσπονδία να εγκρίνει Ενώσεις ούτε έχει κανένα δικαίωμα εγγραφής ή μη-εγγραφής, αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης αυτών. Έχει την ευθύνη για την εγγραφή σκακιστικών σωματείων και όχι σκακιστικών ενώσεων. Για το λόγο αυτό εξάλλου στις εκλογές της Ομοσπονδίας δεν ψηφίζουν οι ενώσεις αφού δεν είναι μέλη της (καταβάλουν συνδρομή στην ΕΣΟ μόνο τα σωματεία και όχι οι Ενώσεις τους) και δεν είναι κάτω από τη δικαιοδοσία της. Ψηφίζουν μόνο τα σωματεία τα οποία ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν βέβαια και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες (όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο) που είναι ενωσιακές, δηλαδή, απαρτίζονται από ενώσεις και οι ενώσεις αυτές ανήκουν στη δύναμη της εκάστοτε ομοσπονδίας και ψηφίζουν. Στο καταστατικό τους, μάλιστα, προβλέπεται πόσες ψήφοι αναλογούν σε κάθε Ένωση, σύμφωνα με την δύναμη των εγγεγραμμένων σωματείων.

Το ΔΣ της ομοσπονδίας αγνοώντας ή παρερμηνεύοντας άρθρα του καταστατικού της και του αθλητικού νόμου ή μιλώντας για «σχεδιασμό» προσπαθεί να πείσει περί της μη νομιμότητας της ύπαρξης ΕΣΣΚΕ. Η νομιμότητα όμως της ΕΣΣΚΕ απορρέει από το ίδιο το καταστατικό της Ομοσπονδίας, τον αθλητικό νόμο, το συνταγματικό δικαίωμα των σωματείων της αυτοδιάθεσής τους, του « συνέρχεσθαι και συναποφασίζειν» και τέλος από την απόφαση του πρωτοδικείου της Λαμίας.

Από την ίδρυση της ΕΣΣΚΕ μέχρι σήμερα, ακολουθούμε κατά γράμμα το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας. Διοργανώνουμε με τεράστια επιτυχία σκακιστικά τουρνουά, προπονήσεις σκακιστών, δωρεάν μαθήματα σε σχολεία, έχουμε 20λεπτο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR KEΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Σχολικά πρωταθλήματα έχουν διοργανωθεί στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Ελασσόνα, στη Λαμία, στην Αταλάντη, στην Καρδίτσα, στη Στυλίδα, στο Καρπενήσι, στον Αγ. Κων/νο, στα Τρίκαλα, στη Μακρακώμη κ.α. με παράγοντες, διαιτητές, γονείς αλλά και αθλητές να προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους.

Ενώ η ομοσπονδία επιχορηγείται από την ΓΓΑ για ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια τα σωματεία της ΕΣΣΚΕ αγωνίζονται χωρίς καμία επιχορήγηση από την Ομοσπονδία.

Απόρροια της αδιάλλακτης και ηγεμονικής στάσης του ΔΣ της ΕΣΟ είναι ότι δεν αποδίδονται στους παίκτες μας αλλά και στις ομάδες των σωματείων της ΕΣΣΚΕ οι προκρίσεις που δικαιούνται. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί η απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ για τη μη αξιολόγηση των παρτίδων που παίχθηκαν στα πρωταθλήματά μας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αυθαιρεσία της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ενώ είμαστε νόμιμοι είμαστε μη αρεστοί διότι,

α) εκφράζουμε μια διαφορετική αντίληψη για το σκάκι, στηρίζοντας τον μαζικό αθλητισμό, χωρίς την εμπορευματοποίηση του αθλήματος, χωρίς στεγανά αλλά με πλήρη διαφάνεια και ίση μεταχείριση όλων των σκακιστικών σωματείων από την ομοσπονδία,

β) πιστεύουμε ότι την ομοσπονδία την απαρτίζουν τα σωματεία και όχι συμφέροντα,

γ) δηλώσαμε και το κάναμε πράξη ότι θα αντισταθούμε στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, ενημερώνοντας τα ΜΜΕ , καταγγέλλοντας στα αρμόδια υπουργεία, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη. Το δικαίωμα αυτό το αντλούμε όχι μόνο από τα άρθρα 1.3 και 2.1 του καταστατικού της ομοσπονδίας μας, αλλά και από την ευθύνη και υποχρέωση που εδράζει στην Ελληνική κουλτούρα και παράδοση αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι ο μόνος λόγος που παίζουμε και ασχολούμαστε με το σκάκι, όλοι εμείς εδώ, αθλητές, παράγοντες, μέλη σωματείων, γονείς των αθλητών, απλοί φίλοι του σκάκι, είναι η αγάπη για το άθλημα.

Δεν θα κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και θα διοργανώσουμε συζήτηση-ενημέρωση όπου θα αναλυθούν λεπτομερώς τόσο τα πραγματικά αίτια των παράνομων αποφάσεων της διοίκησης της ομοσπονδίας, όσο και οι σκακιστικοί μας στόχοι, μιας άλλης σκακιστικής ανάπτυξης που εδράζει στον εθελοντισμό , στο ευ αγωνίζεσθαι ,στα αθλητικά ιδεώδη.

Το ΔΣ της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΝΤΑΛΗ

Τον Παναγιώτη τον γνώρισα ως έναν ευγενικό, πράο άνθρωπο.

Η φυσιογνωμία του ήταν το πρωτυπο του σκακιστή χωρίς κορώνες και υπερβολές.

Είναι βέβαιο ότι απουσιάζει από τον Σύλλογο του και φυσικά από τον Σκακιστικό κόσμο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην όμρφη εκδήλωση που διοργανώνεται προς τιμή του.

O Πολιτιστικός Σύλλογος για το Μπουρνάζι και ο Σ.Ο.Περιστερίου διοργανώνουν σκακιστική εκδήλωση 3ο Σιμουλτανέ στη μνήμη «Παναγιώτη Τραντάλη»

v Η εκδήλωση θα διεξαχθεί ημέρα Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και ώρα 6 μ.μ στην παλαιά πλατεία Μπουρναζίου (Δασκαλογιάννη).

v Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί από τον Ιωάννη Νικολαΐδη(GM) ο οποίος θα αντιμετωπίσει συνολικά (40) αντιπάλους.

v Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξης τους σε σύλλογο, θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας. Ώρα προσέλευσης κατά την έναρξη 5.30 μ.μ το αργότερο.

v Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

v Δηλώσεις συμμετοχής /πληροφορίες μέχρι Σάββατο 28 Μαίου και ώρα 5.45μ.μ στον κ.Ιάκωβο Λαπατά (6947156137),210-5753713 μετά τις 6 μ.μ e-mail maklap04@gmail-info@soperisteriou.gr


Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Με τους αγώνες του 4ου γύρου συνεχίστηκαν αυτή την Κυριακή τα νεανικά Κύπελλα Αττικής. Απομένει μία αγωνιστική και ουσιαστικά βαδίζουμε προς το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς όσον αφορά τις Ακαδημίες.

Δυστυχώς η επιμήκυνση της περιόδου συμπίπτει με τις εξετάσεις των σχολείων και πολλών ξένογλωσσων μαθημάτων με αποτέλεσμα οι ομάδες να δυσκολεύονται να αγωνιστούν.

Το θέμα πρέπει να εξετασθεί από την ΕΣΣΝΑ ώστε να ολοκληρώνονται οι αγώνες πρίν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι 14άρηδες κέρδισαν και τις δύο αναμερήσεις άνευ αγώνος αφού οι αντίπαλοι μας δεν ήταν δυνατόν να αγωνιστούν για τους λόγους που ανέφερα νωρίτερα.
Το ίδιο πρόβλημα είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι 10ρηδες όμως αγωνίστηκαν κανονικά και πέτυχαν νίκες αμφότερες με το ίδιο σκορ 3,5-0,5.
Ειδικά η Α΄ομάδα παρέμεινε στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων και όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη Κυριακή.
Μακάρι να πετύχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία μας στο βάθρο των νικητών.

Η πρώτη ομάδα ετοιμάζει τις βαλίτσες τις για την Ερέτρια με τις τελευταίες λεπτομέρειες να ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα.
Το τελευταίο αγωνιστικό τέστ θα δοθεί σε κάποιο από τα τουρνουά που ακολουθούν τον Ιούνιο, στην Νίκαια και το Νέο Ηράκλειο.


Καλή εβδομάδα.




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ