.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

34 χρόνια «Ίκαρος» - 21 χρόνια διεθνείς αγώνες

Η παραδοσιακή σκακιστική διοργάνωση «Ίκαρος» συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια διαρκούς παρουσίας, από τα οποία τα 21 έχουν διεθνή χαρακτήρα. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις «Ίκαρος» άρχισαν στον Άγιο Κήρυκο το 1978, ως εσωτερικά τουρνουά Ικάριων σκακιστών. Πέντε χρόνια αργότερα αναβαθμίστηκαν σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας και από το 1991, με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φιλοξενούν σκακιστές και σκακίστριες από ξένες χώρες.

Εκτός από το καθιερωμένο θερινό Όπεν έχουν οργανωθεί πολλά άλλα σκακιστικά γεγονότα με πιο σημαντικά τα κλειστά διεθνή τουρνουά, τα οποία οργανώθηκαν κυρίως στην Αθήνα κατά την δεκαετία του ΄90. Σε αυτά διεκδίκησαν και πέτυχαν νόρμες διεθνών τίτλων αρκετοί, νεαροί τότε, Έλληνες παίκτες, αλλά και ορισμένοι ταλαντούχοι αλλοδαποί που ζούσαν στην Ελλάδα (Γκελασβίλι, Τσέλα κ.ά.). Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δεκάδες ανοιχτά και κλειστά τουρνουά «Ίκαρος» έχουν επιτευχθεί νόρμες και των τεσσάρων διεθνών τίτλων (GM, IM, WGM, WIM), καθώς και των τριών εθνικών τίτλων (ΕΜ, ΟΜ, ΥΜ).

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν τα ομαδικά και ατομικά τουρνουά μπλάιντ (τυφλό σκάκι), ενώ από πέρσι καθιερώθηκε το Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ (γρήγορο σκάκι).

Το φετινό διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2011», στο οποίο έχει ενσωματωθεί το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και υλοποιείται χάρη στη στήριξη του Δήμου Ικαρίας, θα διεξαχθεί από 9 μέχρι και 17 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.

Από τις έως τώρα συμμετοχές ξεχωρίζουν των γκραν μετρ Αντριασιάν (Αρμενία, 2640), Πετροσιάν (Αρμενία, 2634), Μοραντιαμπάντι (Ιράν, 2536), Ζαγκρεμπέλνι (Ουζμπεκιστάν, 2485), Γκάνε (Ιράν, 2316), των διεθνών μετρ Μπέρζινς (Λετονία, 2439), Σάμολινς (Λετονία, 2412), Ρις (Ολλανδία, 2395), Κάμενετς (Ουκρανία, 2295), των γκραν μετρ γυναικών Μπέρζινα (Λετονία, 2318), Βίλερτε (Λετονία, 2155) και των διεθνών μετρ γυναικών Βαν Βέερσελ (Ολλανδία, 2246), Βόρονοβα (Λετονία, 2221) και Σκίντε (Λετονία, 2215).

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η ροή δηλώσεων συμμετοχής Ελλήνων παικτών (από τους πρώτους που έσπευσαν να επιβεβαιώσουν είναι ο βετεράνος μετρ –και πολύ καλός φίλος της Ικαρίας- Νίκος Ορνιθόπουλος), ιδιαίτερα μετά την ενσωμάτωση στο πακέτο φιλοξενίας, με μικρή επιβάρυνση, και των εισιτηρίων του πλοίου «Νήσος Μύκονος» (Παρασκευή 8 Ιουλίου από Πειραιά και Κυριακή 17 Ιουλίου από Άγιο Κήρυκο). Για τους παίκτες ομάδων της Α΄ Εθνικής που επιθυμούν να ταξιδέψουν την επόμενη ημέρα (Σάββατο 9 Ιουλίου) θα γίνει έκπτωση στα εισιτήρια και θα προβλεφθεί συμπληρωματικός πρώτος γύρος το πρωί της Κυριακής. Αναλυτικά οι τιμές του πακέτου με το κόστος μετακίνησης και με όλες τις εκπτώσεις, αναφέρονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://ikariachess.blogspot.com/.

Η εταιρεία Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/), χορηγός των εκδηλώσεων «Ίκαρος 2011», προσφέρει και φέτος έκπτωση 50% τόσο στο ατομικό εισιτήριο των σκακιστών και σκακιστριών όσο και στο κόστος μεταφοράς των οχημάτων τους.

Για περισσότερα στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον Δημήτρη Καπαγιαννίδη (6947-829772) ή στην Αγγελική Σιάκα (6977-730286) ή να στέλνουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ikaroschess@gmail.com.


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

THE FORCE VOLKSWAGEN COMMERCIAL

Η κορυφαία κατά την γνώμη μου διαφημιστική παρουσίαση είναι η φετινή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen.

Με την μουσική υπόκρουση του Imperial march o πιτσιρικάς που υποδύεται τον Vader συνδυάζει στη διαφήμιση το κωμικό στοιχείο με την ιστορική παραγωγή του George Lukas Star Wars.

Προσέξτε τις κινήσεις του μικρού που φαίνεται ότι έχει δει αρκετές φορές την ταινία πριν γυριστεί η διαφήμιση.


Ειδικά στο δεύτερο video οι πρώτες δοκιμές είναι απολαυστικές, όπως η σκήνη με τα πλυντήρια και η τελική με την κούκλα στο κρεβάτι.





.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ