.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

MAGNUS CARLSEN ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εμείς τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του στο πρόσωπό μας.

Η πρώτη μου ανάρτηση έχει να κάνει με το τουρνουά στη μνήμη του Μεγάλου TAL που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα και ολοκληρώθηκε σήμερα με νικητή (ποιον άλλο) τον Magnus Carlsen.
Ο Magnus νίκησε στον τελευταίο γύρο με τα μαύρα τον Hikaru Nakamura και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Levon Aronian από τον οποίο και είχε καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας αφού αγωνίστηκε σε περισσότερους γύρους με τα μαύρα.

Από την άλλη πλευρά ο Aronian αντιμετώπισε στον τελευταίο γύρο με τα μαύρα τον Ian Nepomniachtchi και αμυνόμενος καθ΄όλη τη διάρκεια της παρτίδας κατάφερε τελικά να αποσπάσει την ισοπαλία και να ισοβαθμήσει στη πρώτη θέση του τουρνουά όπως και το 2006 και το 2010.

Αναλυτικά στατιστικά και αποτελέσματα στο http://www.chess-results.com/tnr60180.aspx?lan=1

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:

Τουρνουά blitz με ελβετικό σύστημα 7 γύρων.Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων κατά των αριθμό των συμμετοχών.

Διοργανωτής: Εστία Νέας Σμύρνης

Διευθυντής αγώνων:Ανδρέας Ζάκας

Διαιτητής αγώνων: Κυριάκος Ζαμίτ

Σύστημα αγώνων: Έλβετικό σύστημα 7 γύρων

Χώρος αγώνων:Εντευκτήριο Εστίας Νέας Σμύρνης (πάνω στη κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης), Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, 3ος όροφος, (Τραμ: Στάση Αγ. Φωτεινής,Λεωφορεία:219,816,218,232,106,130 Στάση Δημαρχείο)

Ημέρα αγώνων:

Τρίτη 29-11-2011 επιβεβαίωση συμμετοχών 18:00

Τρίτη 29-11-2011 έναρξη αγώνων 18:15

Χρόνος σκέψης: 5΄ + 3΄΄ την κίνηση, ανά παίκτη για όλη την παρτίδα

Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξης τους σε σύλλογο Παράβολο συμμετοχής: 5 ευρώ καταβλητέο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου

Έπαθλα: 1ος νικητής 35% των παραβόλων

2ος νικητής 25% των παραβόλων

3ος νικητής 15% των παραβόλων

*Έπαθλα δικαιούνται μόνον όσοι τερματίζουν.

Κριτήρια ισοβαθμίας: τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας και ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Bucholz 2) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και κριτήρια άρσης της 3) Παρτίδες με τα μαύρα 4)Κλήρωση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στον κ. Κυριάκο Ζαμίτ, κινητό 6932450197 μετά τις 18:00 ή στο e-mail kyriakoszmt@gmail.com αναφέρωντας τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο,σύλλογο, εθνικό και διεθνές έλο).

*Ανώτατo όριο συμμετοχών: 30 άτομα-θα τηρηθεί προτεραιότητας.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το σύνθημα αυτό μεσουρανούσε την δεκαετία του 80 από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τώρα το πώς φτάσαμε στο σημερινό πάτο με το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι κάτι που θα ασχοληθεί η ιστορία και όχι εγώ σε αυτό το blog.

Ωστόσο χρησιμοποίησα το σύνθημα για να ανακοινώσω ότι για μένα η σημερινή ανάρτηση είναι και η τελευταία.

Την σκυτάλη αναλαμβάνουν ο Κων/νος και ο Γιάννης δύο μέλη της ομάδας που έχουν "ζήσει" όλα τα προηγούμενα χρόνια την διαδρομή της ομάδας από τα Τοπικά Πρωταθλήματα μέχρι την Α΄Εθνική.
Σε αυτή την διαδρομή είχα την τύχη να συναντήσω και να συμπορευτώ με ωραίους ανθρώπους που τελικά αποτελούν σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο την ομάδας.


Εκτός του κ. Χρήστου δραστηριοπιούνται ο Νίκος και ο Σταύρος σε θέματα προπονήσεων και οργάνωσης των ομάδων.
Το τμήμα βρίσκεται στα καλύτερα χέρια χωρίς οικονομικά ή άλλα βαρίδια αφού έχει ήδη εξασφαλιστεί και η επαρκή χρηματοδότηση του για την επόμενη χρονιά.


Προσωπικά θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το τελευταίο μεγάλο project του τμήματος που απέμεινε και βρίσκεται σε εξέλιξη για το οποίο ελπίζω σύντομα να υπάρχει ευτυχής κατάληξη.


Καλή εβδομάδα

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ