.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 2015 ΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΑΙΟ


Ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε μια γεμάτη χρονιά σκακισιτκά ίσως την σημαντικότερη μέχρι σήμερα από την ίδρυση του τμήματος.
 Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2015 οι πιτσιρικάδες του Πανιωνίου πρόσθεσαν στην συλλογή του τμήματος ακόμα ένα Κύπελλο το τέταρτο κατά σειρά την εφετινή χρονιά,, έχουν προηγηθεί τον Μαϊο η πρώτη θέση στο Ομαδικό κάτω των 10 ετών, η τρίτη θέση στο final 4 του Κυπέλλου Αττικής, η τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό τον Οκτώβριο και τώρα η πρώτη στο Ομαδικό Παμπαίδων.  


Η κατάκτηση του φετινού Παμπαίδων προήλθε μετά από ένα μαραθώνιο αγώνων, 8 συνολικά
(5 στην προκριματική φάση και 3 στο final eight).
Οι κυανέρυθροι σκακιστές ολοκλήρωσαν αυτή την διαδρομή σχεδόν τέλεια με 7 νίκες και μία ισοπαλία.  Αντιμετωπίσαμε όλες τις παραδοασιακά ισχυρές ακαδημίες των Αθηναικών ομάδων όπως τον Φυσιολάτρη το Αιγάλεω τον Δία (2 φορές)  επιτυγχάνοντας μια αψεγάδιαστη πορεία και μια καθαρή επικράτηση. Κατά την διάρκεια του final eight η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλό σκάκι (με όποια λάθη φυσιολογικά γίνονται) έδειξε μεγάλη σταθερότητα, είχε θαυμάσια ψυχολογία και εν τέλει παρότι το σκάκι είναι αυστήρα ατομικό άθλημα παρουσιάσαμε ακόμα μια φορά εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα.
 
Οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας πρώτοι από όλους οι αθλητές:
Σωτήρης Κεφάλας, Κων/νος Δαβίλλας , Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Νίκολαος Σπυράτος, 
Στέλιος Αλεξίου, Μαρία Κρατημένου, Γεωργία Κρατημένου, ο Σπύρος Στρατηγός που  δύο φορές βοήθησε με την "απουσία του" και ο Ροδόλφος Σταματίου που αγωνίστηκε στην προκριματική φάση,
Συντελεστές της επιτυχίας μας ο προπονητής της ομάδος  Αντώνης Ξυλογιαννόπουλος, τα παιδιά από το τμήμα ο Κων/νος ο Δημήτρης ο Νικόλας και ασφαλώς οι γονείς που συνοδεύουν υποστηρίζουν και ακολουθούν τα παιδιά πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Ευχαριστούμε  τους Τρεις Αστέρες για την φιλοξενία της διοργάνωσης και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο έτος.

Η χρονιά που φέυγει είχε και άλλες σημαντικές  στιγμές κάποιες από αυτές στενάχωρες δυσάρεστες αλλά η ζωή προχωράει συνεχίζει.
Το σκακιστικό τμήμα του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης έκλεισε υπερήφανα 11 χρόνια λειτουργίας.. Σε αυτό το διάστημα οι συντελεστές οι φίλοι οι αθλητές έφεραν το τμήμα από την β΄ τοπική κατηγορία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, χωρίς υπερβολές χωρίς εξαιρέσεις και αστερίκσους κυρίως όμως με ανοικτές θύρες δεν υποχρεώσαμε ούτε εξαναγκάσαμε ποτέ κανέναν και για τίποτα. 
Είμαστε υπερήφανοι που φέρουμε το σήμα του Πανιωνίου μοναδικού Συλλόγου ανάμεσα στους υπόλοιπους. Όπως αναφέρει κάποιος στο πρόσφατο βιβλίο που εκδόθηκε με αφορμή τα 125 χρόνια αθλητικής ιστορίας μας, θα χρειαζόταν πολύτομη έκδοση για να αφηγηθείς την διαδρομή ενός Συλλόγου 13 δεκαετιών, τριών αιώνων, τριών πόλεων, δύο ηπείρων και δεκαπέντε αθλημάτων.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, μια θέση στην Ιστορία.

Με αυτές τις σκέψεις εκ μέρους όλου του τμήματος ευχόμαστε στους αναγνώστες στα μέλη και τους φίλους μας το νέο έτος να σας βρει όλους υγιείς, δυνατούς, με όση αισιοδοξία μπορείτε να αντλήσετε.
Συνεχίσετε να παίζετε σκάκι κάνει καλό... δεν θα γίνουμε όλι πρωταθλητές ούτε συμβόλαιο με τα Κύπελλα έχουμε υπογράψει αλλά μας αρέσει η διαδρομή και την απολαμβάνουμε

Καλή Χρονιά




  

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ο Πρόεδρος και υποστηρικτής της ΠΣ Περιστερίου δεν είναι πλέον μαζί μας.
Δεν περίμενα ότι αυτές τις μέρες θα ανέβαζα  πόστ με τόσο δυσάρεστη είδηση αλλά πάλι η ζωή έχει την δική της διαδρομή χωρίς να μας ρωτά.

Ο Αντώνης Μπέλλος έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο  κενό πρωτίστως στην οικογένεια του και δευτερευόντως στον Σύλλογο του και το Ελληνικο Σκάκι.
Δεν είμαι  ο καταλληλότερος για να αποτιμήσω το έργο του άλλωστε δεν είναι η στιγμή και ο χώρος κατάλληλος  θα αναφέρω ενδειτκτικά όμως μερικά μόνο από τα σκακιστικά του επιτεύγματα.
Δημιούργησε μια πανίσχυτρη ομάδα συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα των αθλητών σε όλες τις κατηγορίες σαρόνωντας τις νίκες και τα τρόπαια για πολλά χρόνια.
Έφερε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα μερικά από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ονόματα, υποστήριξε με προπονήσεις τους ισχυρούς νεαρούς αθλητές, και διοργάνωσε επίσης πληθώρα εκδηλώσεων,
και διεθνών τουρνουά, ίδρυσε τον Αργοναύτη Κορινθίας (ο οποίος επίσης πρωταγωνίστησε) και τόσα άλλα.

Τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στο πρόσφατο Παννελήνιο Πρωτάθλημα, κατά παράξενο τρόπο  έγινε και μέρος της ιστορίας μας, που αποτυπώνεται στις  απονομές αφού ο Πανιώνιος κατέκτησε την τρίτη θέση νικώντας την ΠΣ και ο Αντώνης Μπέλλος μας απένειμε το Κύπελλο.

Έγραψα και σε άλλο ιστολόγιο ότι μπορεί να διαφωνείς με ορισμένα θέματα η να προσεγγίζεις διαφορετικά το αθλητισμό, αλλά πάνω από όλα πρέπει να κρίνεις καλοπροαίρετα και με μεγαλοθυμία όσους προσφέρουν και ο Αντώνης Μπέλλος σε δύσκολους καιρούς προσέφερε τα μέγιστα σε πολλούς.

Εκφράζοντας όλη την οικογένεια του Πανιωνίου ΓΣΣ απευθύνω τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογενειά του και στην ΠΣ Περιστερίου. 



ΥΓ.  Σε προσωπικο τόνο εύχομαι όσοι ωφελήθηκαν από την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια να τον μνημονεύουν με σεβασμό στο μέλλον γιατί ως γνωστόν ουδείς επικινδυνέστερος εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ