.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Φτάσαμε αισίως στην εορτή του Πάσχα έχοντας διανύσει μεγάλο μέρος από την αγωνιοτική περίοδο και αφήνοντας πίσω τα Τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού.

Οι αγώνες που διεξήχθησαν φέτος στην Χαλκιδική σημείωσαν επιτυχία από ότι πληροφορήθηκα διαμέσου των μαθητών-μαθητριών της Νέας Σμύρνης που συμμετείχαν.
Βέβαια πάντα υπάρχει  μία μερίδα συμπολιτών μας που εκφράζει  σχετική γκρίνια για το ένα ή το άλλο. Προσέγγιση που προέρχεται κυρίως από την συνήθεια τους να ανακαλύπτουν πάντα κάτι αρνητικό και σπανιώς να αναφέρονται στα θετικά.

Η πολυάριθμη αποστολή από την Νέα Σμύρνη επέστρεψε με την τρίτη θέση στις αποσκευές της που κατέλαβε στο Ομαδικό το 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης την σύνθεση του οποίου αποτελούσαν οι: Χαρίτος Γεώργιος, Σταματίου Ροδόλφος, Σπυράτος Νικόλαος, Γολεγός Αντώνης, Σπυράτου Ανθή.
Πέρα από αυτή την σημαντική παρουσία άλλα δύο Σχολεία εκπροσώπησαν την πόλη μας το 3ο και το 12ο.
Μεγάλη και η συμμετοχή μαθητών-μαθητριών στο Ατομικό Πρωτάθλημα.
Τα παιδιά αγωνίστηκαν με τις καλύτερες προθέσεις και την επιθυμία να διακριθούν. Κάποια βρέθηκαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και διεκδίκησαν μέχρι τέλους την διάκριση.
Πέρα όλων όμως επικράτησε ένα πνεύμα διασκέδασης ξενοιασιάς και οι μικροί σκακιστές αποκόμισαν εμπειρίες και εικόνες.
Για τον Πανιώνιο ΓΣΣ τα είπαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Μετά από 12χρόνια παρουσίας στον χώρο. έχουμε αποσυνδέση το Σχολικό Σκάκι από το αμιγώς αγωνιστικό.

Ο θεσμός του Σχολικού Σκακιού ανήκει αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές του που είναι τα παιδιά και κανείς άλλος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και συγκεκριμένα στους:
Μπέρδο, Μοσχοβάκη, Πετκόβ, Σπυράτου, Δαβίλλα, Θεοδωρόπουλο, Καρεκλά, Στούνο, Κρατημένου Μαρία Σπυράτο,Κρατημένου Γεωργία Δαβίλλα, Κεφάλα,Χαρίτο.

Την Τρίτη του Πάσχα ξεκινούν τα Ατομικά Πρωταθλήμστα Αττικής που διεξάγονται φέτος
 στα Λίοσια.  http://essnachess.gr/prokirikseis-essna/item/135-atomikaneanikaattikis2016
Ασφαλώς υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την παρουσία των αθλητών μας σε αυτή την διοργάνωση. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαίρια για να διαπιστώσουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι νεαροί σκακιστές απέναντι στο υψηλό ανταγωνισμό που θα συναντήσουν.
Εύχομαι η προετοιμασία που έχει γίνει να αποδειχθεί αποτελεσματική αρκεί βέβαια να δείξουν και  οι αγωνιζόμενοι την απαραίτητη προσήλωση και συγκέντρωση στον στόχο τους

Εκτός συνόρων ο Γιάννης Πουλόπουλος θα αγωνιστεί από 30/4 στο ισχυρό τουρνουά του Hasselbacken στην Στοκχόλμη ενώ την άλλη εβδομάδα ο Μιχάλης Κόντης θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Ηρακλείου Κρήτης.

Με αυτή την μίνι ανασκόπηση θα σας ευχηθούμε Καλή Ανάσταση. 
Καλή ξεκούραση, διασκέδαση, με τους οικείους σας συγγενείς, φίλους.
Να περάσετε όσο το δυνατόν πίο όμορφα αυτές τις μέρες που εκτός από το "φαγητό" πρέπει να έχουν την αίσθηση της κατάνυξης και της ανάτασης.

Καλό Πάσχα.



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ